MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

Strefa kibica Euro 2024 w Katowicach. Mecz o honor zgromadził bardzo dużą publiczność

Strefa kibica Euro 2024 w Katowicach. Mecz o honor zgromadził bardzo dużą publiczność

Słowacja - Rumunia LIVE! Kto wyjdzie z najbardziej szalonej grupy?

Słowacja - Rumunia LIVE! Kto wyjdzie z najbardziej szalonej grupy?

Polecamy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę