Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Pierogów i Rzemiosła w Stalowej Woli z pysznym jedzeniem i kapuścianym konkursem na „Złotą misę”

Zdzisław Surowaniec
Zdzisław Surowaniec
„Jastkowianki” z Jastkowic z michami pełnymi pierogów, prezentowały się wyśmienicie
„Jastkowianki” z Jastkowic z michami pełnymi pierogów, prezentowały się wyśmienicie Zdzisław Surowaniec
42 stoiska z pierogami, 40 stoisk rzemieślników i Jakub Kuroń pojawiło się w niedzielę na Festiwalu Pierogów i Rzemiosła w Stalowej Woli.

W tym roku uczestnicy konkursu otrzymali konkretne zadanie: przygotować dla jury pierogi, których głównym składnikiem będzie kapusta. Tak jasno określony temat wyzwolił kulinarną kreatywność, a równocześnie sprecyzował kryteria oceny dokonywanej przez jury. Walczono o „Złotą misę”.

Natomiast podczas kiermaszu, którego dobrodziejstw kulinarnych zasmakowała festiwalowa publiczność, nie obowiązywał już wymóg zastosowania kapusty. Można było proponować wszelkie inne charakterystyczne lasowiackie przysmaki. Wśród najdziwniejszych były pierogi z wątróbką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na stalowawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto