W tym roku uczestnicy konkursu otrzymali konkretne zadanie: przygotować dla jury pierogi, których głównym składnikiem będzie kapusta. Tak jasno określony temat wyzwolił kulinarną kreatywność, a równocześnie sprecyzował kryteria oceny dokonywanej przez jury. Walczono o „Złotą misę”.
Natomiast podczas kiermaszu, którego dobrodziejstw kulinarnych zasmakowała festiwalowa publiczność, nie obowiązywał już wymóg zastosowania kapusty. Można było proponować wszelkie inne charakterystyczne lasowiackie przysmaki. Wśród najdziwniejszych były pierogi z wątróbką.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?