Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jakub Kuroń gotował kapustę na lasowiackim festiwalu w Stalowej Woli. Zobacz zdjęcia

Zdzisław Surowaniec
Zdzisław Surowaniec
Jakub Kuroń na pokazie zorganizowanym na tarasie Miejskiego Domu Kultury
Jakub Kuroń na pokazie zorganizowanym na tarasie Miejskiego Domu Kultury Zdzisław Surowaniec
Gościem specjalnym III Lasowiackiego Festiwalu Pierogów i Lasowiackiego Rzemiosła był Jakub Kuroń, miłośnik polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu i zawodowo szef kuchni w firmie "Kuroniowie diety" i fundacji "Kuroniówka".

Jakub Kuroń to syn znanego kucharza i prezentera kulinarnego Macieja Kuronia oraz wnuk działacza politycznego Jacka Kuronia. Maciej Kuroń gościł w Stalowej Woli w 2006 roku podczas „Jagodowej Stolicy Polski” przygotowywał jagodowe przysmaki.

- Jakub Kuroń kontynuuje wspaniałe rodzinne tradycje, bazuje na kuchni polskiej, rozwija ją ale nigdy nie zapomina o tradycji - mówi Marek Gruchota, dyrektor Miejskiego Domu Kultury w Stalowej Woli.

W niedzielę podczas imprezy królowała kapusta. O godzinie 16:00 przez ponad godzinę Jakub przygotowywał ją. - Motywem przewodnim była kapusta, więc było to danie z kapusty z młodymi warzywami i tajemniczym sosem - zapowiadał Jakub Kuroń. Kapusta była pekińska, sos był sojowy, były też egzotyczne grzyby oraz koreańskie kiszone warzywa czyli kimchi, a ze swojskich warzyw był ogórek. Publiczność mogła danie spróbować i ocenić jej smak.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na stalowawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto