Jakub Kuroń to syn znanego kucharza i prezentera kulinarnego Macieja Kuronia oraz wnuk działacza politycznego Jacka Kuronia. Maciej Kuroń gościł w Stalowej Woli w 2006 roku podczas „Jagodowej Stolicy Polski” przygotowywał jagodowe przysmaki.
- Jakub Kuroń kontynuuje wspaniałe rodzinne tradycje, bazuje na kuchni polskiej, rozwija ją ale nigdy nie zapomina o tradycji - mówi Marek Gruchota, dyrektor Miejskiego Domu Kultury w Stalowej Woli.
W niedzielę podczas imprezy królowała kapusta. O godzinie 16:00 przez ponad godzinę Jakub przygotowywał ją. - Motywem przewodnim była kapusta, więc było to danie z kapusty z młodymi warzywami i tajemniczym sosem - zapowiadał Jakub Kuroń. Kapusta była pekińska, sos był sojowy, były też egzotyczne grzyby oraz koreańskie kiszone warzywa czyli kimchi, a ze swojskich warzyw był ogórek. Publiczność mogła danie spróbować i ocenić jej smak.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?