Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp w czerwonej marynacie

Robert Orzechowski
Karp w czerwonej marynacie
Karp w czerwonej marynacie Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Karp w czerwonej marynacie

Karp z natury jest delikatny- warto więc pokusić się na zrobienie do niego ostrej marynaty .
Czas : 15 minut
Składniki :
4 porcje filetów z karpia
olej
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka sosu chili czosnkowego
1/3 szklanki ostrego ketchupu
1/2 łyżeczki ( płaskiej ) miodu
1/2 łyżeczki ( płaskiej ) grubo mielonego pieprzu kolorowego
mąka do oprószenia
1 łyżka masła
Zrobić marynatę mieszając 1/2 szklanki oleju z ketchupem, miodem, sosem chili , pieprzem , sosem sojowym . Zalać filety z karpia i zostawić w lodówce na 2 godziny.
Obetrzeć filety z marynaty. Oprószyć mąką . Rozgrzać na patelni olej i smażyć karpia na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 3 łyżeczki marynaty.

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]

[sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto