MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory są elementem wielu kuchni, nie tylko włoskiej czy...
fot. pixabay.com/FotoRieth

Warzywa to istotny element diety, niektóre wymagają jednak obróbki. Zobacz, których warzyw nie można jeść na surowo

Dojrzały pomidor - tak, niedojrzały - nie

Pomidory są elementem wielu kuchni, nie tylko włoskiej czy polskiej. Nadają się do makaronu, zapiekanek, przetworów i sałatek. Wybornie smakują też pokrojone w plastry na kanapkę. Kupując jednak warzywo, warto zwrócić uwagę na to, czy jest dojrzałe. Niedojrzałe egzemplarze o zielonym zabarwieniu mają w sobie tomatynę, a ta prowadzi do kolek i bólu brzucha.

Zobacz również

Turniej charytatywny dla Natalki Krygier. Udało się zebrać ponad 3 tys. zł

NOWE
Turniej charytatywny dla Natalki Krygier. Udało się zebrać ponad 3 tys. zł

Szpital wojewódzki w Tychach ma dźwiękosferę. Jako jedyny w Polsce!

NOWE
Szpital wojewódzki w Tychach ma dźwiękosferę. Jako jedyny w Polsce!

Polecamy

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar