Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jesienne gotowanie dyniowej zupy w Zieleniaku w Stalowej Woli. Zobacz zdjęcia

Zdzisław Surowaniec
Zdzisław Surowaniec
Nie brakowało chętnych do przygotowania jesiennych potraw
Nie brakowało chętnych do przygotowania jesiennych potraw Urząd Miasta Stalowa Wola
Jesień, to wyjątkowy czas pięknej palety barw i kolorów, ale także łatwo dostępnych owoców i warzyw, jakże wartościowych dla naszego zdrowia. W sobotę, 5 listopada w stalowowolskim „Zieleniaku” można było poczuć wyjątkowy klimat jesieni, zaczerpnąć inspiracji kulinarnych i spróbować zdrowych dań. Na ten cykliczny warsztat kulinarny po raz kolejny zaprosił mieszkańców Lucjusz Nadbereżny Prezydent Miasta Stalowej Woli.  

Jesienne gotowanie dyniowej zupy w Zieleniaku w Stalowej Woli

Podczas prezentacji regionalni edukatorzy tej dziedziny z „Zabawa w gotowanie” przygotowali degustację jesiennych smakołyków, która przyciągnęła wielu miłośników dobrego jedzenia. Tematem przewodnim przyrządzonych potraw była dynia. Wszystkie ekologiczne składniki wykorzystane do przygotowania tych dań kucharze nabyli w „Zieleniaku” i na sąsiednich stoiskach, u lokalnych producentów.  

Zabawa w gotowanie

Swój czas “Zabawy w gotowanie” miały oczywiście dzieci, które pod okiem edukatorów kulinarnych przyrządziły ciasteczkowe lizaki zanurzone w czekoladzie. Młodzi kucharze chętnie uczestniczyli w dyskusji na temat zdrowego odżywiania i równie chętnie spróbowali zrobionych słodkości.  

Zobacz zdjęcia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Polski smog najbardziej szkodzi kobietom!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na stalowawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto